Dierfysiotherapie |

Dierfysiotherapie is te vergelijken met fysiotherapie voor mensen. Dieren kunnen ook klachten hebben aan hun bewegingsapparaat (de wervelkolom, benen/ poten, spieren, zenuwen) waardoor zij beperkt worden in hun functioneren in het dagelijks leven. Deze klachten aan het bewegingsapparaat kunnen uiteindelijk blessures of weer andere klachten veroorzaken. Door een dierenfysiotherapeut naar uw dier te laten kijken kan de oorzaak van de klacht achterhaald worden en kan deze dan opgelost worden.

Dierfysiotherapie kan curatief ingezet worden, dus tijdens een blessure of na een operatie. Bij curatieve behandelingen draait het vooral om het genezingsproces. Hier wordt dan ook nauw samengewerkt met de dierenarts. De kans is dan ook aanwezig dat de dierenarts u door heeft verwezen of zal verwijzen naar een dierenfysiotherapeut.

Naast curatieve behandelingen kan er ook preventief behandeld worden. Bij preventieve behandelingen is het van belang dat signalering van klachten vroegtijdig herkend worden waardoor blessures voorkomen kunnen worden. Wanneer uw dier actief is, bijvoorbeeld in de sport, zou een check-up of sportmedische begeleiding goed helpen. Bij preventieve behandelingen zal er dan ook geen verwijzing (nodig) zijn van de dierenarts.

Tip: Er zijn steeds meer verzekeringen die fysiotherapie bij honden een paarden vergoeden. Is uw dier verzekerd dan is het raadzaam om bij uw verzekering te informeren of de kosten vergoed kunnen worden.