Even Voorstellen |

Cécile van Akkeren is de oprichtster en dierenfysiotherapeute achter Dierfysiopraktijk de Akkerhoeve.

Van jongs af aan heeft Cécile een grote liefde voor dieren. Op jonge leeftijd kwam haar pony Smaragd in beeld. Deze heeft haar dan ook getriggerd om met dieren te gaan werken. Smaragd had namelijk in zijn beginnende levensjaren veel klachten opgelopen. Om deze klachten te kunnen verhelpen zijn er velen therapeuten langs geweest, maar hebben hem nooit helemaal kunnen helpen. Dit was voor Cécile dan ook een mooie reden om zelf therapeute te worden, zodat zij Smaragd en andere dieren van hun klachten af kon helpen. Smaragd is nog steeds een rode draad in het leven van Cécile.

Om dierenfysiotherapeute te kunnen worden heeft Cécile eerst de 4-jarige hbo-opleiding “humaan” fysiotherapie moeten afronden om vervolgens de 2 ½ -jarige hbo-post opleiding fysiotherapie bij dieren te volgen, deze heeft zij in januari 2019 succesvol afgerond.

Cécile vindt het belangrijk om holistisch naar een dier te kijken zodat de oorzaak van een klacht van dier goed achterhaald wordt. Hierdoor is zij dan ook de opleiding acupunctuur voor dieren gaan volgen, en heeft ze deze in juni 2019 afgerond. Ook volgt zij diverse cursussen om ervoor te zorgen dat zij een dier nog beter kan helpen maar ook om haar kennis up to date te houden.

Cécile behandeld diverse paarden en pony’s van recreatief tot internationaal niveau. Daarnaast is het ook de mogelijkheid om honden (en natuurlijk ook andere dieren) te laten behandelen door Cécile.

fb_0269